Mitä on hypnoosi?

Mitä on hypnoosi?

Hypnoosi on tiivistettynä vuorovaikutusta, jossa meillä on tietty fokus ja suunta eli intentio. 

Hypnoosi perustuu kahdenkeskiseen lupaukseen rentouttaa ihminen ja viedä hänet johonkin lempeään, mukavaan ja ihanaan paikkaan tai olotilaan. Kun ollaan riittävän rennossa ja mukavassa olotilassa – voidaan alkaa ohjaamaan asioita suoraan meidän alitajuntaan.

Eli hypnoosissa käytännössä viestitään alitajunnan kanssa muuttuneessa tajunnantilassa, eli syvässä rentoudessa. Ilman luottamusta ja rentoutta ei voida viedä toisia ihmisiä hypnoosiin.

 

Hypnoosi on aktiivista, luonnollista ja avartavaa

Hypnoosi on aktiivinen toimi, mikä tehdään. Sinulle voidaan tehdä hypnoosi tai voit tehdä itsehypnoosia eli hypnotisoida itsesi omana itsenäsi.

Itseasiassa se kaikki mitä pyörittelet jatkuvasti mielessäsi – se mikä on sinun oman elämän kannalta tärkeää ja merkityksellistä – on myös jatkuvaa itsehypnoosia! Ajatuksesi ovat sinun omaa päivittäistä hypnoosia, olitpa siitä tietoinen tai et.

Hypnoosissa huomio kääntyy sisäänpäin. Kun olemme rentoja, sanat mitä kuulemme eivät jää jumiin mielen hälinään. Silloin voidaan päästä keskustelemaan alitajunnan kanssa.

Hypnoosi on sisäiseen maailmaan tutustumista. Hypnoosin kautta opit itsestäsi: mitä tunnet, koet ja ajattelet – ja kun tunnet itsesi voit halutessasi vaikuttaa toisiin positiivisesti.

Mieli luo kokoajan kokemusta todellisuudesta ja hypnoosin avulla voidaan vaikuttaa kokemukseen  todellisuudesta. On vaikea hypnotisoida ulkomaailma sateisesta aurinkoiseksi, mutta hypnoosilla voidaan luoda itsensä sisälle juuri sellaisia tunnekokemuksia kuin haluaa – ja se on mahdollista kaikille.

Hypnoosi on lempeä työkalu, joka parhaimmillaan avaa ja hehkuu rakkautta. 

Samin tarina: Miten kiinnostuin hypnoosista?

"Kärsin suuresta jännityksestä ja esiintymispelosta! Jos minun piti puhua ihmisten edessä, hikoilin, tärisin ja unohdin kaiken.

Elämäni ensimmäisen 10 minuutin hypnoosiharjoituksen aikana minulta hävisi tämä koko elämän ajan ollut pelko! 

Harjoituksen kautta pystyttiin purkamaan hyvin syvällä tasolla alitajunnasta asia mitä en tiennyt olevan olemassa.

Kun itse sain kokemuksen, halusin ymmärtää mitä hypnoosissa tapahtuu. Ja kun aloitin opiskelun, ymmärsin että hypnoosin oppiminen ei lopu ikinä ja opin kokoajan lisää!

Olen todella utelias vuorovaikutuksesta. Se on oikea aarreaitta ihmismielen ymmärtämiseen."

– Hypnotisoija Sami Minkkinen

TV – Esimerkki arkisesta hypnoosista

Kun asetutaan television ääreen ja katsotaan mielenkiintoista ohjelmaa, neurologia ja aivot luovat illuusion että ikään kuin olisin mukana siinä mitä katson.

Koen tunteita, eläydyn ja olen ohjelmassa "mukana" – vaikka en ole. Kyseessä on hypnoottinen ilmiö! 

Aina kun olemme rennossa olotilassa, otamme vastaan sisimpäämme asioita – haluttiin tai ei.

Mitä enemmän tulet tietoiseksi siitä miten sinuun vaikutetaan, sitä enemmän sinulle tulee valinnanvaraa ja vapautta sen suhteen, että haluatko että sinuun vaikutetaan kyseisellä tavalla.

Kaikki kommunikaatio on mielen rakenteen vuoksi jollain tavalla hypnoottista.

Pääset kokeilemaan maksuttomia hypnooseja täältä. 

Haluatko heti käyttöösi verkkokursseja hypnoosista ja laajan hypnoosikirjaston? Tutustu jäsenyyksiin!

 


 

Käytä sanaa hypnoosi rohkeasti – niin voidaan yhdessä purkaa ennakkoluuloja, jotka liittyvät hypnoosiin ❤️